ΚΑΛΠΑΚΙ - ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ - ΚΟΝΙΤΣΑ

Ο καλυτερος συνδιασμος ιστορίας, άγριας ζωης και εναλλακτικού τουρισμού.

Πληροφοριες

Καλπακι - Μπουραζανι - Κονιτσα :

Το Καλπακι απέχει 30 χλμ απο την πόλη των Ιωαννίνων και έχει συνδέσει το όνομα του με το ιστορικό ΌΧΙ και το έπος του 1940. Στην είσοδο του χωριου υπάρχει το Πολεμικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα, γραφική και ηχητική αναπαράσταση των μαχών του Ελληνικου στρατού εναντίον των Ιταλικών δυνάμεων εισβολής.

Συνεχίζουμε προς το Μπουραζανι και το Περιβαντολλογικο Πάρκο Άγριας Ζώης όπου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαφής με τα άγρια ζωα που φιλοξενούνται ( ελάφια, ζαρκαδια, αγριογούρουνο, πλατονια κ.α ) και οπτικόακουστικής περιβαντολλογικης εκπαίδευσης σχετικα με την χλωριδα και πανίδα της περιοχής απο ειδικευμένο προσωπικό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Σε κοντινή απόσταση απο την Ελληνοαλβανικη μεθοριο, στην συμβολή των ποταμών Αωου και Σαρανταπορου βρίσκουμε ένα απο τα σημαντικοτερα Βυζαντινα μνημιακα συγκροτήματα της Ηπειρου, την Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπαστης.

Τελικός μας προορισμός η κωμόπολη της Κονιτσας αμφιθέατρικα της πλαγίας του όρους Τραπεζιτσα. Σημα κατατεθέν της το παραδοσιακό πέτρινο μόνοτοξο γεφυρι, δημοφιλης τουριστικός προορισμος και σημείο αφετηρίας όλων όσων θέλουν να εξερευνησουν τα βουνά της Πινδου η να συμμετάσχουν σε κάποια δραστηριότητα εναλλακτικού τουρισμού όπως κανο, καγιάκ, αλεξίπτωτο πλαγίας, αναρρίχηση κλπ. Οι λάτρεις της πεζοπορειας μπορουν να ακολουθησουν το μονοπάτι που ξεκινα απο το γεφυρι της Κονιτσας και καταλήγει σε 1 ώρα και 45 λεπτα στην Μονή Στομιου μέσω μιας διαδρομής στον πυρήνα του εθνικού δρυμου με εκπληκτική θέα στη χαραδρα του Αωου.